„PERSONALO SKAITMENIZACIJA: IDĖJOS IR PATIRTYS“ (pranešimas webinare)

Kartu su INHUS Group dalyvaujame PVPA vebinare „Personalo skaitmenizacija: idėjos ir patirtys“ .  INHUS Group personalo valdovė Rūta Druskyt...

Kartu su INHUS Group dalyvaujame PVPA vebinare „Personalo skaitmenizacija: idėjos ir patirtys“



INHUS Group personalo valdovė Rūta Druskytė papasakojo, kaip ir kokius personalo procesus automatizavo HCM.LT pagalba, kiek žmogaus darbo valandų įmonė sutaupo perėjus prie skaitmeninių procesų ir atsisakius popierių. Pasidalino praktine patirtimi, kaip HR padėjo gamybinei įmonei adaptuoti naujas technologijas.

Vykę produktai padeda taupyti darbo laiką, tačiau toli gražu ne visada taip pavyksta. Kodėl vieni įrankiai yra ergonomiški ir pragmatiški, o kiti vadinami "lentelių ir mygtukų džiunglėmis"? 

Kurdami HR sistemą nuolat ir daug galvojame, kaip padaryti sprendimus patogius vartotojui, kad HR procesas būtų one-touch, o dar geriau - no-touch. HR darbe ir taip yra daug streso, įtampos, todėl sistema turi būti ne tik galingas įrankis, bet lengvai naudojamas.


HR sistema turi būti patogi


Tikslas yra vartotojui teikiama nauda, taigi, visų pirma patogumas. Tai - gražus tikslas, bet jis liks tik gražia deklaracija, jei netaikysime stiprių inžinerinių praktikų kasdieniame darbe. Laimei, galime remtis pasauline programinės inžinerijos patirtimi, nes ne mes vieninteliai sąmoningai rūpinamės savo vartotojo patirtimi. 

Kad svarbiausias tikslas būtų nepamirštas, visa mūsų komanda laikosi į vartotoją orientuoto dizaino principų (angl. - User centered design). Šis procesas apima visus komandos žmones, nes User Centered Design kokybiniais atributais privalo remtis visos rolės:

- architektai, projektuodami naują funkcionalumą, 
- teisininkai, peržiūrėdami teisės aktų reikalavimus, kad galėtume teisėtai atsisakyti nereikalingų popierių,
- programuotojai, 
- testuotojai, 
- vartotojo dizaino specialistai, kurdami patogų interface‘ą.
- klientų aptarnavimo vadybininkai, kurie perduoda vartotojo patirtis, grįžtamąjį ryšį.

Pavyzdžiui, tam tikrą rezultatą galima pasiekti vaikštant per daugybę langų, laukelių, spaudinėjant mygtukus, dėliojant varneles. Arba galima procesą automatizuoti vieno mygtuko paspaudimu - one-click. Dar geriau – be jokio mygtuko - no-click

Kaip pavyzdį galima panagrinėti įdarbinimo procesą. Vartotojui - personalo darbuotojui - įvedus į sistemą reikalingus darbuotojo duomenis, visą likusį darbą padaro sistema: automatiškai parenka ir sugeneruoja reikalingus dokumentus, išsiunčia reikiamiems asmenims pranešimus, vėliau priminimus (buhalterijai apie naują darbuotoją, tiesioginiam vadovui apie darbuotojo pirmą darbo dieną, IT - apie kompiuterio paruošimą, administratorei - apie praėjimo korteles ir pan), sukelia duomenis į darbo užmokesčio sistemą. Tai yra samdymo proceso automatizavimo pavyzdys, kai daugelis žingsnių vyksta be jokio HR prisilietimo. 

Taip pat efektyviai ir patogiai gali būti automatizuoti darbo santykių keitimo, atostogų, komandiruočių, dokumentų supažindinimo ir pasirašymo, inventoriaus perdavimo ir kiti įmonės personalo procesai. Pateiktas video yra puikus pavyzdys, kaip  praktiškai atrodo automatizuotas ir skaitmenizuotas atostogų procesas, nenaudojant jokių popierių... net ir elektroninių!

(Nepamirškite, elektroniniai dokumentai, kaip ir popieriniai, pagal teisės aktus privalo būti saugomi, archyvuojami, o reikiamu metu pagal asmens duomenų apsaugos reikalavimus, laiku ir tinkamai sunaikinti. Ar tikrai reikia dokumentų, jei įstatymai šiam procesui nereikalauja popierizmo?)




Personalo vadovams ir specialistams linkime turėti User Centered Design principais sukurtą sistemą, kuri taupytų HR gyvenimą, ir kuri nereikalauja papildomo etato jos aptarnavimui.


P.S. Nuoširdus ačiū, Rūta, už pasidalintą sėkmės istoriją ir gerą žodį mūsų komandai ir HCM.LT sistemai!

Taip pat dėkojame Personalo valdymo profesionalų asociacijai už puikų renginį ir kvietimą dalyvauti. Esame visuomet pasiruošę mielai pasidalinti patirtimi ir savo įžvalgomis apie skaitmeninius personalo valdymo sprendimus. 




Žymės:

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)