COVID karantinui prasidėjus: pristatome nuotolinį darbą, nedarbingumą ir prastovas

Lietuvoje paskelbus karantiną, mūsų komanda ir toliau intensyviai dirba. Aktyviai klausomės Jūsų poreikių ir papildome HR sistemą aktualiau...

Lietuvoje paskelbus karantiną, mūsų komanda ir toliau intensyviai dirba. Aktyviai klausomės Jūsų poreikių ir papildome HR sistemą aktualiausiu funkcionalumu, kad padėtume susidoroti su netikėtai kilusiais iššūkiais. 




Praėjusios savaitės pradžioje sėkmingai paleidome nuotolinio darbo fiksavimo HCM.LT sistemoje ir nedarbingumo (ligų) importo iš SODROS sprendimus. 

Šią savaitę mūsų klientai jau gali naudotis prastovų skelbimo funkcionalumu. 

Štai kaip šiandien atrodo HCM.LT įmonės kalendorius:
HCM.LT įmonės kalendorius

Suprantame, kaip šiuo metu įmonės vadovams aktualu tinkamai paskirstyti žmogiškuosius resursus ir sklandžiai organizuoti darbuotojų darbą. Kaip svarbu turėti reikiamas sistemas darbui nuotoliniu būdu ir valdyti visą reikalingą informaciją vienoje vietoje neišeinant iš namų.

Nuotolinio darbo prašymas

Paskelbus Lietuvoje karantiną, Vyriausybė nustatė įmonėms rekomendacijas sudaryti sąlygas darbuotojams dirbti nuotoliniu būdu, kai tai objektyviai įmanoma pagal įmonės veiklos pobūdį. Nuotolinį darbą galima fiksuoti HCM.LT sistemoje, jis atvaizduojamas įmonės kalendoriuje kartu su kitais darbuotojų nebuvimais (atostogomis, komandiruotėmis, prastovomis, nedarbingumu).

Elektroninį prašymą dirbti nuotoliniu būdu (iš namų) darbuotojas gali pildyti HCM.LT savitarnoje ir jį derinti su vadovu iš bet kurios vietos, be jokių popierių. Dirbantys iš namų darbuotojai atvaizduojami HCM.LT kalendoriuje kartu su darbuotojo pateikta kontaktine informacija susisiekimui.

Įmonės kalendoriuje atvaizduojami darbuotojai, dirbantys nuotoliniu būdu, ir informacija susisiekti

Nedarbingumo importas iš SODROS

Dėl karantino mokykloms ir darželiams užvėrus duris ar dėl privalomos saviizoliacijos grįžus iš užsienio, dalis darbuotojų privalėjo pasiimti nedarbingumą. Visi darbuotojų nedarbingumo laikotarpiai į HCM.LT sistemą gali būti importuojamos iš SODROS, parsisiuntus S15 formą (Informacija apie apdraustuosius, kuriems išduoti elektroniniai nedarbingumo pažymėjimai).

Kalendoriuje matomi darbuotojų nedarbingumai ir priežastis (dėl epideminės situacijos, dėl ligos, ligonio slaugai ir pan).

HCM.LT įmonės kalendoriuje matomi SODROS duomenys apie nedarbigumą

Prastovos

Paskelbus ekstremalią situaciją arba karantiną ne visais atvejais įmanoma dirbti nuotoliniu būdu, todėl sudėtingais atvejais darbdaviai gali skelbti prastovą arba dalinę prastovą.

HCM.LT sistemoje keliems ar visai grupei darbuotojų gali būti skelbiamos prastovos ar dalinės prastovos, generuojami atitinkami prastovos paskelbimo įsakymai. Visi sugeneruoti dokumentai gali būti siunčiami darbuotojams susipažinti ir pasirašyti elektroniniu būdu. 

Prastovos skelbimo įsakymas siunčimas darbuotojams susipažininimui elektroniniu būdu

Visas procesas užtrunka vos keleta minučių, be jokių popierių, nuotoliniu būdu ir be fizinio kontakto. Atšaukus prastovą anksčiau nei nurodytas terminas, galima formuoti prastovos atšaukimo dokumentus ir išsiųsti darbuotojams pranešimus apie prastovos atšaukimo datą.

Kasmetinės atostogos

Valstybinė darbo inspekcija informuoja, kad atsižvelgiant į Lietuvoje susidariusią situaciją, kai dėl tam tikrų priežasčių nėra galimybės darbuotojui suteikti darbo ir kai darbuotojas turi sukaupęs kasmetinių atostogų daugiau nei už vienus darbo metus bei nebuvo pareiškęs pageidavimo jas išnaudoti, darbdavys gali reikalauti darbuotojo pasinaudoti savo sukauptomis kasmetinėmis atostogomis, kurios sukauptos daugiau kaip už vienerius metus. 

HCM.LT elektroninės atostogos gali būti užsakymos per darbuotojo savitarną online, yra valdomos be popierių, duomenys ir dokumentai pasiekiami  24/7 iš bet kurios pasaulio vietos.

HCM.LT elektroninis atostogų prašymas

Debesijos (SaaS) sprendimų pranašumai, kai reikia dirbti nuotoliniu būdu

HCM.LT personalo valdymo sistema yra sukurta debesijos pagrindu (visaapimantis SaaS sprendimas). Karantino aplinkybėmis, kai įmonė dirba iš namų, tai tampa akivaizdus SaaS sistemų (debesų kompiuterijos) pranašumas prieš Remote Desktop Connection (RDC) sistemas, kai per tinklą prisijungiama prie serverio darbastalio tik iš savo konkretaus kompiuterio.

Dirbantys su HCM.LT sistema, vadovai ir darbuotojai nebėra pririšti prie darbo stalo ofise. Prisijungti galima ir iš išmaniųjų telefonų ar planšečių iš bet kurio pasaulio kampelio. Vienu metu su SaaS programomis gali dirbti ne vienas, ne du, o tūkstančiai ar net milijonai žmonių. Duomenys nebeprapuola net aparatui sugedus (SaaS programos duomenys saugomi duomenų centruose). 

Senųjų RDC ir naujųjų SaaS darbo priemonių galimybės - visiškai nesulyginamos.

Žymės:

You Might Also Like

0 komentarai (-ų)